AanZet gelooft in mensen,
dus iedereen is Aan Zet

Afdelingen

AanZet gelooft in mensen,
dus iedereen is Aan Zet

Afdelingen

Nieuws

Workshop 'Puur gezond koken'

Afgelopen vrijdag (en de vrijdag ervoor) hebben een aantal mensen die werkzaam zijn bij de catering of het koken in de sociale inloop een workshop 'Puur gezond koken' gevolgd. Hoe lees je een etiket? Hoe ga ik om met mijn voeding? Met elkaar hebben we twee soepen, salades en hapjes gemaakt. Dit allemaal zonder pakjes! Het was een gezellige, leerzame én lekkere workshop.

Lees verder

Studenten ronden stage postief af

Vandaag nemen deze studenten afscheid bij AanZet met heerlijke pannenkoeken. Bedankt voor jullie inzet en veel succes met alles!

Lees verder

Sociaal Café de Kronkel Leeuwarden zoekt nieuwe vrijwilligers!

Het Sociaal Café is een ontmoetingsplek voor iedereen die nieuwe mensen wil ontmoeten. Iedere donderdag zijn we geopend en kun je mee- eten en deelnemen aan de activiteit. Lijkt het je leuk om achter de bar te staan, activiteiten te organiseren en contact met bezoekers te hebben? Dan zijn we op zoek naar jou! Je werkt minimaal 2 keer in de 6 weken op donderdagavond van 18.45u tot 22.45u in wijkcentrum Gerard Dou in de wijk Huizum. Bij interesse of voor meer informatie mag gebeld worden naar 058 - 284 90 20 of stuur een mailtje naar vacatures@st-aanzet.nl. Ga voor meer informatie ook naar http://st-aanzet.nl/afdelingen/sociale-inloop/.

Lees verder

Samen naar het Rijsterbos

Klik hier voor het gehele programma van Zomers Actief in De Fryske Marren Wat is leuker dan met andere mensen buitenactiviteiten te ondernemen. Zomers Actief is een nieuw initiatief met op verschillende data in juni en juli ondernemende uitjes door De Fryske Marren. Maandag 19 juni is de eerste activiteit, namelijk naar het Rijsterbos en dan lekker door het bos wandelen om vervolgens aan de andere kant van het bos, bij het IJsselmeer in Mirns, eventueel een bakje koffie of thee te gaan drinken. Mensen uit de hele gemeente kunnen mee. Er zijn 4 opstapplaatsen georganiseerd in Joure, Sint Nicolaasga, Lemmer en Balk. In Joure is om 9.15 uur het vertrek vanaf Miks welzijn aan de Brugstraat 1 en in Sint Nicolaasga om 9.20 uur bij het Unitas gebouw (Omloop 1). Om 10.00 uur wordt verzamelt bij de ingang van het Rijsterbos aan de kant van Rijs. Mensen die mee willen dienen zich wel op te geven, omdat er dan met elkaar gereden kan worden. Opgeven kan via sociaalcafe@miks-welzijn.nl of 06- 445 00 987. Zomers Actief is in het leven geroepen, omdat de organisatoren regelmatig geluiden horen dat mensen wel eens wat willen ondernemen met anderen, maar dat ze of weinig contacten hebben, of dat hun omgeving het erg druk heeft, of omdat ze geen vervoer hebben, et cetera. ‘Wij organiseren eigenlijk alleen maar de opstapplaatsen en verder kan iedereen zijn eigen gang gaan, en oh ja, de start- en eindtijd, want er moeten geen mensen achter blijven’, aldus Nathalie Wijnalda en Marike Feenstra van Miks welzijn, die Zomers Actief hebben opgezet. ‘Door samen activiteiten te ondernemen, kun je andere mensen (beter) leren kennen en wordt vaak meer betrokkenheid ervaren. Het samen ervaren van een activiteit is leuk en zorgt voor verbondenheid. Er zijn natuurlijk ook mensen die niet zo dol zijn op groepsuitjes, ook zij zijn van harte welkom, omdat iedereen wel zijn eigen gang kan gaan’. Maandag 19 juni is dus de eerste activiteit, samen naar het Rijsterbos. Verder staan de volgende activiteiten nog op het programma: Naar het Fries Scheepvaart Museum in Sneek, Midgetgolven bij ’t Haske in Joure, naar ’t Nannewiid in Oudehaske om te waterfietsen of kanoën en een barbecue in Sint Nicolaasga. Iedere activiteit is ook weer op een andere dag en tijdstip, voor ieder wat wils, een keer op ochtend, middag, avond, in het weekend. Mocht het een succes worden, dan wordt gekeken of het een vervolg moet krijgen, en dan kunnen inwoners natuurlijk ook met ideeën komen. ‘Want het is belangrijk om daar op in te spelen, waar wordt de inwoner gelukkig van. Op die manier krijgen ze een lach op hun gezicht.’

Lees verder

Stichting AanZet opent haar deuren!

Stichting AanZet opende afgelopen woensdag officieel haar deuren op de Tesselschadestraat 8a in Leeuwarden. Iedereen ontzettend bedankt die geholpen heeft om er een mooie middag ervan te maken. Ga voor foto's naar http://st-aanzet.nl/fotoalbums/opening-stichting-aanzet/.

Lees verder