Ieder mens doet er toe!

Afdelingen

Ieder mens doet er toe!

Afdelingen

Nieuws

Inspiratiebijeenkomst 1 november

Werkt u in bijvoorbeeld een wijk- of gebiedsteam? Bij de thuiszorg? Bij een welzijnsorganisatie? Of heeft u op een andere manier vanuit uw werk te maken met actuele vraagstukken rondom psychische kwetsbaarheid? Op woensdag 1 november organiseert Steunpunt zelfhulp een inspiratiebijeenkomst in Joure. Opgave hiervoor kan tot 25 oktober aanstaande via steunpuntzelfhulp@st-aanzet.nl o.v.v. inspiratie-zfrl of bel 058-2849020. Klik hier voor het volledige programma.

Lees verder

Uitlevering laptops

In samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting AanZet biedt Support Fryslân jonge nieuwkomers een laptop aan. Support Fryslân geeft in de gemeente Leeuwarden uitvoering aan de maatschappelijke begeleiding voor alleenstaande nieuwkomers die net 18 jaar zijn geworden en op zich zelf moeten gaan wonen. Tot de 18e verjaardag wonen zij begeleid bij Jade Zorggroep en hebben zij een voogd van NIDOS. Na de 18e verjaardag moeten de jongeren zelfstandig gaan wonen en worden zij begeleid door een vrijwilliger van Support Fryslân. Via de vrijwilligers kwamen signalen binnen dat de jongeren behoefte hebben aan een laptop en niet in staat zijn om zelf een laptop aan te schaffen. Dit beperkt de jongeren op veel manieren. Veel aanvragen bij instanties gaan tegenwoordig alleen nog maar digitaal. Daarnaast kunnen zij op deze manier niet thuis oefenen voor de inburgering of huiswerk maken. Deze zaken zorgen voor veel stress bij de jongeren. Support Fryslân en Stichting AanZet hebben de handen ineen geslagen om laptops aan te bieden voor de jonge nieuwkomers. Nationaal Fonds Kinderhulp is bereid gevonden om de laptops te financieren. De laptops worden gebruiksklaar gemaakt en uitgeleverd door PC Probaat. PC Probaat is een project van Stichting AanZet waar mensen met een psychische kwetsbaarheid zich inzetten voor mensen met een smalle beurs en je voor weinig geld een volledige computerset kan kopen. Woensdag 13 september zijn de eerste laptops aangeboden aan de jonge nieuwkomers. In de komende maanden worden er nog meer dan veertig laptops aangeboden.    

Lees verder

Sociale Inloop de Buurtkamer

De Buurtkamer staat voor ontmoeting in een ontspannen sfeer en is toegankelijk voor iedereen. Alle mensen, met of zonder kwetsbaarheid, jong of oud, statushouder of Nederlander, kunnen in de Buurtkamer contacten opdoen, gezelligheid vinden of vrijwilligerswerk doen. Je vindt de Buurtkamer in Noordoost Friesland. Vanaf 12 september 2017 start de locatie in De Westereen. Deze is wekelijks geopend van 9.30u tot 12.00u. Vanaf 12.00u kunnen mensen gezamenlijk lunchen. Een aantal activiteiten zijn gratis en voor sommige wordt een kleine bijdrage gevraagd. Koffie/thee kost €0,50. Dit om het voor iedereen toegankelijk te houden. Dit betekent ook dat je tijdens openingstijden vrijblijvend mag binnenlopen. Wil je even voor een half uurtje langskomen voor een bakje, ook dat is prima. Bij de Buurtkamer werken vrijwilligers. Door het doen van vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld koffie schenken, en het organiseren van activiteiten, kunnen mensen zich verder ontwikkelen. Op de achtergrond kijkt een coach mee. Tijdens een dienst werk je samen met collega vrijwilligers en krijg je ondersteuning waar nodig. De Buurtkamer biedt de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten in een ontspannen sfeer en is op vraag/behoefte van inwoners een initiatief van Stichting Welzijn Het Bolwerk en Stichting AanZet. Ga voor meer informatie naar www.debuurtkamer.com.

Lees verder

Iedereen telt mee in Heerenveen-midden

Diverse organisaties op het gebied van vrijwilligerswerk, dagbesteding, Caleidoscoop en wijkcentrum de Kempenaer gaan samen aan de slag voor alle inwoners van de wijk Heerenveen-midden. Het thema van deze samenwerking is dag-invulling dichtbij.   Met elkaar gaan we van de Kempenaer een plek maken waar iedereen welkom is voor een kopje koffie, een praatje of het stellen van een vraag. Inwoners die op zoek zijn naar dag-invulling willen we vriendelijk uitnodigen langs te komen. Samen kunnen we bekijken en overleggen waar de behoefte ligt en wat daar dan voor nodig is. Maar we beginnen klein, en zetten iedere donderdagochtend van 9 tot 12 de deuren van de Kempenaer voor u open.   De eerste keer is donderdag 14 september, Debbie en Ron zijn dan samen met de beheerders van de Kempenaer aanwezig om iedereen te voorzien van een gratis kop koffie of thee, een praatje of gesprek en als u het leuk vindt: er is nu al materiaal en begeleiding aanwezig voor een creatieve activiteit of het doen van spelletje. U mag ook zelf iets meebrengen, om te zien of er nog andere mensen zijn die dezelfde interesse hebben. Altijd goed dus! Iedereen is van Harte welkom.   In dit project werken samen: dagbesteding Stukje bij Beetje, Caparis, Wij! maatschappelijke ondersteuning, Stichting de Noorderbrug, Stichting AanZet, de Meitinkers van gemeente Heerenveen en Caleidoscoop.  

Lees verder

Workshop 'Puur gezond koken'

Afgelopen vrijdag (en de vrijdag ervoor) hebben een aantal mensen die werkzaam zijn bij de catering of het koken in de sociale inloop een workshop 'Puur gezond koken' gevolgd. Hoe lees je een etiket? Hoe ga ik om met mijn voeding? Met elkaar hebben we twee soepen, salades en hapjes gemaakt. Dit allemaal zonder pakjes! Het was een gezellige, leerzame én lekkere workshop.

Lees verder